Free Moldova

Stiri si comentarii legate de vechiul pamant romanesc de peste Prut

Lupu Reloaded

Recent mi-am afirmat parerea mea despre acest lup-oaie sau oaie-lup, cum vreti sa-i ziceti. Am “cules” de pe Unimedia un comentariu absolut genial, al vizitatorului don345ro. Cred ca arata cel mai bine adevarata stare a acestui cameleon.

“Domnul Lupu este cel mai genial om politic al Moldovei. El este de centru adica nici prea-prea nici foarte-foarte. Este unul din cei mai inteligenti oameni. El a lucrat cu comunistii, s-a inscris in partidul comunist, a votat cu comunistii, nu si-a scris demisia din partidul comunist (i-a ars carnetul de partid) si in tot timpul asta comunistii nu au observat ca de fapt Lupu nu e comunist. Lupu este un talentat economist care atunci cand a venit FMI-ul nu a protestat deloc despre modul in care Voronin i-a tratat pe economistii occidentali si al modului in care conducerea vede colaborarea cu FMI. Poate ca ar fi fost potrivit ca Lupu sa fi facut putina gura si sa atraga atentia ca banii se imprumuta pe motive economice si nu de placeri sexuale. Lupu este mai inalt, mai frumos, mai civilizat dar nu gandeste ca un om normal. El nu gandeste ci este in perioade adanci de reflexie.

Aceste zone de reflexie l-au indemnat, precum descrie in interviul televizat, sa voteze cum au vrut comunistii, desi el nu era de acord si asta pentru ca vroia sa egaleze un scor. Acum el a iesit de la comunisti pt.ca, zice el, nu le mai este dator.Tare disciplinat omul asta. Cu alte cuvinte constiinta ii spune ceva, iar el vota altceva, ca sa plateasca datoriile, si sa egaleze scorul. Foarte chinuit de hotararile grele, apasatoare de a parasi partidul comunist, de complicatiile de constinta si de soarta dramatica pe care le are numai un personaj complex, sofisticat a carui sentimente nu le pricep multi, domnul Lupu este un personaj prin excelenta shecspirean care arata ca politica o fac numai cei care stiu sa faca alegeri grele. Cu un vocabular modern, select pe care uneori numai dansul si Dumnezeu il intelege, ne face sa ne simtim incompetenti, nepriceputi si saraci cu duhul si sa-i multumim ca el exista.

Dl. Lupu este elita poporului moldovenesc, iar daca pui un om cat de cat cult sa repete ce vorbeste poti sa ai surprize. Domnul Lupu e de centru. Adica nici cu liberalii nici cu comunistii; nici cu dreapta nici cu stanga; care va sa zica dl. Lupu cand conduce masina, la intersectie semnalizeaza la dreapta si rasuceste volanul la stanga. Dl.Lupu este un excelent om politic care se remarca prin faptul ca a tacut tot timpul cand comunistii au incalcat constitutia si principiul separarii puterilor in stat si nu a atras atentia ca nu poti fi in acelasi timp si presedinte si parlamentar, si membru de guvern si parlamentar.

S-au facut multe lucruri rele in MD. Lupu a tacut mereu. Tacerea nu este de aur atunci cand ti se incalaca dreptul de a fi de alta parere. Lupu e un smecher.

Constantin Tănase:

“Ciudată linişte în tabăra lui Voronin când e vorba de Marian Lupu. La fel de ciudată e şi liniştea din tabăra noului PD când e vorba de Voronin şi de comuniştii, de care, chipurile, s-a despărţit Marian Lupu. În violentele lui discursuri la adresa Opoziţiei, când ajunge la Lupu, Voronin devine calm, cumpătat şi ceea ce-şi permite la adresa lui Lupu e să-l lovească în moalele capului cu o floare. Lupu îi răspunde cu aceeaşi monedă, gâdilându-l pe Voronin cu un fir de iarbă la degetul cel mic de la piciorul stâng. Asistăm la o idilă între doi amanţi, „amanta” fiind, fireşte, „hermafroditul Lupu”, ca să utilizez şi eu un termen din vocabularul politic al lui Voronin”…

http://www.timpul.md/article/2009/07/01/2963

Advertisements

28/06/2009 - Posted by | Uncategorized

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: